Mindfulness of aandachtstraining

 

We leven steeds meer op de routine van ons dagelijkse leven zonder hierbij na te denken. Zo werken we iedere dag, gaan naar school, koken, douchen, tandenpoetsen etc. Wanneer we een dagelijkse route bewandelen letten we nauwelijks op de omgeving. We vergeten dan te genieten van de dingen om ons heen. Over de dag heen zijn we steeds bezig met wat we nog moeten doen. En met de dingen die we hebben meegemaakt. Hierdoor missen we zomaar een deel van de dag doordat we op de automatische piloot bezig zijn.

 

Wat is Mindfulness?

Mindfulness leert om met de gedachten aanwezig te zijn in het hier en nu. Zonder daar een oordeel aan te verbinden en deze te willen veranderen. Wat vaak gebeurt is dat de aandacht afdwaalt. U leert de aandacht op een fijne en goede manier weer terug te brengen in het nu. Daarnaast leert mindfulness alle dingen die we beleven of waarnemen te accepteren. De kunst hierbij is om niet continu te strijden tegen wat u niet wilt. Het is beter om van een afstandje naar deze strijd te kunnen kijken. Een voorbeeld: Er komt een negatieve gedachte of emotie opzetten.  Zeg tegen uzelf: ‘het is niet erg dat deze gedachte er is! Ik kom zo wel weer bij deze gedachte terug’. Zo negeer je de gedachte niet, maar kun je deze wel even loslaten.

Mindfulness in onze praktijk bestaat uit aandachtsoefeningen. Daarnaast gebruiken we ook adem- en ontspanningsoefeningen en CTG (Cognitieve Gedrags Therapie).

 

Positieve gevolgen Mindfulness

Mindfulness kent veel positieve kenmerken. Er ontstaat minder ruimte voor stress en piekerende gedachtes. De ervaringen die we meemaken beleven we intenser en u voelt beter de verbondenheid tussen lichaam en geest.

Bovendien blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken dat Mindfulness veel verschillende positieve effecten heeft. Vooral bij mensen met chronische pijn, hartklachten, maag- darmklachten, angststoornissen, depressies, onbegrepen fysieke klachten en slaapproblemen.

Mindfulness Oss: Cesar & Mensendieck therapie Joyce Ruys

 

makkelijker-in-slaap-vallen-768x644

 

In onze praktijk kunt u ook terecht voor individuele behandelingen:

Chronische pijnklachten

Slaapoefentherapie

Adem- en ontspanningstherapie

 

Deze behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u een aanvullende verzekering heeft.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Of maak direct een afspraak!