Hoe gaan wij als Oefentherapeut Cesar / Mensendieck te werk?

 

Ieder mens zit, staat en beweegt, zonder erbij na te denken, op zijn eigen manier. Ieder heeft zijn eigen voorkeurshouding en -bewegingen en deze kunnen belastend zijn voor uw lichaam en uiteindelijk pijn geven. Door Oefentherapie Cesar & Mensendieck wordt u zich beter bewust van uw houding en bewegingspatroon en leert u de oorzaak van uw klachten aan te pakken.

Na een intake en onderzoek wordt, samen met u, een individueel behandelplan opgesteld, gericht op het verdwijnen, verminderen en/of voorkomen van uw klachten. Via een gericht leerproces kan gewerkt worden aan:

• Een zo optimaal mogelijk houdings- en bewegingspatroon, in het dagelijkse leven, thuis, op het werk, bij sporten of het uitvoeren van uw hobby. U leert zélf uw klachten op te heffen of verminderen en beter hanteren door aan uw houding en beweging te werken.
• Beweeglijkheidsbevordering.
• Verbeteren van spierevenwicht: spierversterking / actiever spiergebruik / spierontspanning.
• Algehele ontspanning en ademhaling.

 

Waar precies het accent op komt te liggen binnen de therapie is afhankelijk van de hulpvraag van de patiënt. Welke activiteiten in het dagelijks leven beïnvloed worden door de lichamelijke klachten zal voor ieder persoon immers verschillend zijn.

 

Privacy Reglement

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is de wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Cesar & Mensendieck therapie Joyce Ruys houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de AVG.

Ons Privacy Reglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten, die gelden op grond van deze AVG.