Cesar & Mensendiecktherapie Joyce Ruys organiseert groepslessen voor diverse doelgroepen. Check de site regelmatig of informeer telefonisch naar het actuele programma en de tijden. Stuur een e-mail of bel (0412) 450 222 voor meer informatie.

 

De huidige groepslessen:
– Groepslessen Cesar & Mensendieck

 

– Fit tijdens de zwangerschap. Deze cursus wordt momenteel niet door ons gegeven. Voor meer informatie over soortgelijke groepslessen kunt u kijken op: verloskundigenpraktijk Ridderhof.

 

 

 

 

 

 

Groepslessen Cesar & Mensendieck

DIRECT AANMELDEN

In deze groepslessen wordt geleerd wat goede bewegingen voor het lichaam zijn en worden goede houdings- en bewegingsgewoonten aangeleerd. Het leren omgaan met pijnklachten en het interpreteren van signalen vanuit het lichaam is hier een belangrijk onderdeel van.
Voor het optimaal uitvoeren van dagelijkse handelingen is voldoende spierkracht een vereiste, evenals voldoende beweeglijkheid in de gewrichten. Hieraan wordt gewerkt in combinatie met het bevorderen van algehele souplesse en uithoudingsvermogen. De cursus is bedoeld voor iedereen die pijnklachten aan het houdings- en bewegingsapparaat wil voorkomen. Het is echter ook geschikt voor mensen met al aanwezige rug-, bekken-, schouder-, nek- of hoofdpijnklachten, artrose, osteoporose of ademhalingsproblemen.

• Nieuwe groepen starten vanaf 5 personen.
• De huidige lessen worden gegeven op:
Maandag: 11.00u – 12.00u

Kosten: € 12,50 per les (betalingen per kwartaal)
Koffie & thee gratis. 

Fit tijdens de zwangerschap

Momenteel alleen individueel mogelijk!

DIRECT AANMELDEN

In onze praktijk zijn de Oefentherapeuten bekend met de methode van Cecile Röst. Zij gaan samen met jou kijken naar een gunstige houding en manier van bewegen. Denk hierbij aan het zitten, staan en lopen, maar ook aan het gaan zitten, opstaan, bukken en tillen. Tevens word je bewust gemaakt van:

  • Aanleren goede spierbalans rondom bekken/onderrug
  • Toepassing spiergebruik in het algemeen dagelijks leven
  • Ademhaling- en ontspanningstechnieken tijdens zwangerschap én voor het opvangen van de weeën
  • Verschillende fasen van de bevalling
  • De kraamdagen na de bevalling

De cursus ‘Fit tijdens de zwangerschap’ is bedoeld voor zwangere vrouwen (met bekken/ rugklachten) en kan momenteel alleen als individuele Oefentherapie Cesar/Mensendieck behandeling gevolgd worden.