Cesar & Mensendiecktherapie Joyce Ruys organiseert diverse groepslessen voor diverse doelgroepen. Check de site regelmatig of informeer telefonisch naar het actuele programma en de tijden. Stuur een e-mail of bel (0412) 450 222 voor meer informatie.

 

De huidige groepslessen:
– Groepslessen Cesar & Mensendieck

 

– Fit tijdens de zwangerschap. Deze cursus wordt gegeven bij verloskundigenpraktijk Ridderhof.

 

– Fit na de bevalling. Deze cursus wordt gegeven bij verloskundigenpraktijk Ridderhof.

 

 

 

 

Groepslessen Cesar & Mensendieck

DIRECT AANMELDEN

In deze groepslessen wordt geleerd wat goede bewegingen voor het lichaam zijn en worden goede houdings- en bewegingsgewoonten aangeleerd. Het leren omgaan met pijnklachten en het interpreteren van signalen vanuit het lichaam is hier een belangrijk onderdeel van.
Voor het optimaal uitvoeren van dagelijkse handelingen is voldoende spierkracht een vereiste, evenals voldoende beweeglijkheid in de gewrichten. Hieraan wordt gewerkt in combinatie met het bevorderen van algehele souplesse en uithoudingsvermogen. De cursus is bedoeld voor iedereen die pijnklachten aan het houdings- en bewegingsapparaat wil voorkomen. Het is echter ook geschikt voor mensen met al aanwezige rug-, bekken-, schouder-, nek- of hoofdpijnklachten, artrose, osteoporose of ademhalingsproblemen.

• Een groep bestaat uit maximaal 10 personen
• Nieuwe groepen starten vanaf 5 personen.
• De huidige lessen worden gegeven op:
Maandag: 11.00u – 12.00u
Dinsdag: 10.00u – 11.00u

Kosten: € 10,00 per les (betalingen per kwartaal)
Koffie & thee gratis. Proefles gratis!

Fit tijdens de zwangerschap

DIRECT AANMELDEN

In onze praktijk zijn de Oefentherapeuten bekend met de methode van Cecile Röst. Zij gaan samen met jou kijken naar een gunstige houding en manier van bewegen. Denk hierbij aan het zitten, staan en lopen, maar ook aan het gaan zitten, opstaan, bukken en tillen. Tevens word je bewust gemaakt van:

  • Aanleren goede spierbalans rondom bekken/onderrug
  • Toepassing spiergebruik in het algemeen dagelijks leven
  • Ademhaling- en ontspanningstechnieken tijdens zwangerschap én voor het opvangen van de weeën
  • Verschillende fasen van de bevalling
  • De kraamdagen na de bevalling

De cursus ‘Fit tijdens de zwangerschap’ is bedoeld voor zwangere vrouwen (met of zonder bekken/ rugklachten) en vindt plaats in kleine groepen. Indien extra individuele therapie gewenst is, kan naast de zwangerschapscursus ook individuele Oefentherapie Cesar/Mensendieck gevolgd worden.

‘Fit tijdens de zwangerschap’ bestaat uit 8 lessen van 60 minuten: 7 lessen tijdens de zwangerschap en 1 les ongeveer 6 weken na de bevalling. Kosten: €165,-

 

Fit na de zwangerschap

DIRECT AANMELDEN

Het is ook mogelijk om na de bevalling de cursus ‘Fit na de bevalling’ te volgen. Na de bevalling is je lichaam niet meteen weer de oude en daarnaast wordt het lichaam ook vaak een stuk zwaarder belast. Het accent ligt op het helpen herstellen en versterken van de spieren die het tijdens de zwangerschap en de bevalling zwaar te verduren hebben gehad, zoals de buik-, rug- en bekkenbodemspieren, gecombineerd met houdings- en bewegingsadviezen.

De cursus ‘fit na de bevalling’ is geschikt voor vrouwen ongeveer 6 weken na de bevalling. Indien extra individuele therapie gewenst is, kan naast de cursus natuurlijk ook individuele Oefentherapie Cesar/Mensendieck gevolgd worden.

‘Fit na de bevalling’ bestaat uit 6 lessen van 60 minuten. Kosten:  € 125,- De groepjes starten vanaf 4 personen.