OSS – Zeven huisartsen, een apotheek, diëtist, het consultatiebureau, kinder- en jeugdpsychiatrie Herlaarhof, fysioherapie, Cesar & Mensendieck therapie, ergotherapie, het hand-polscentrum, psychologenpraktijk HSK, haptonomie en de Travel Clinic. Niet minder dan tweehonderd mensen werken in het Anton Jurgenshuis onder één dak. En dat doen ze dit jaar precies tien jaar. Reden genoeg voor een feestweek, van 10 tot en met 14 oktober, vol gratis tips en gezondheidstests.

 

Tien jaar geleden werd de nieuwbouw van het Anton Jurgenshuis geopend. Zeven huisartsen, een apotheek en een fysiotherapeut zagen de grote voordelen van het samen in één pand zitten. De zorgverleners in het centrum voor gezondheid en welzijn aan de Schadewijkstraat ontvangen inmiddels samen jaarlijks 200.000 bezoekers, de huisartsenpraktijken bieden huisartsenzorg aan 14.000 mensen.

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 oktober kunnen bezoekers gratis kennismaken met het aanbod: Ze kunnen een houdingscheck en fysiofitscan laten maken, huidadvies krijgen, een hoortest laten doen en hun bloedsuiker laten prikken. Ook kunnen bezoekers informatie krijgen over gezondheid en gezonde voeding, hun BMI laten meten en binnenlopen bij het open spreekuur van het hand- en polscentrum. Voor de kleintjes is er een poppendokter.

Het volledige programma is te vinden op de site.

BRON: Brabants Dagblad