Donderdag 15 februari start weer een nieuwe zwangerschapscursus “Fit tijdens de zwangerschap”

Deze cursus begint om 20.00 uur en duurt tot 21.00 uur in de verloskundigenpraktijk Ridderhof: Raadhuislaan 21B.

Na afloop van de les is er nog tijd voor een kopje koffie of thee.

 

In onze praktijk zijn de Oefentherapeuten bekend met de methode van Cecile Röst. Zij gaan samen met jou kijken naar een gunstige houding en manier van bewegen. Denk hierbij aan het zitten, staan en lopen. Maar ook aan het gaan zitten, opstaan, bukken en tillen.

Tevens gaan we praktische en theoretisch aan de slag met:

  • Het aanleren van een goede spierbalans rondom het bekken en de onderrug. Allereerst worden de dwarse buikspieren getraind, samen met de bekkenbodemspieren en de diepe rugspieren.
  • Daarna toepassing van dit spiergebruik in je algemeen dagelijks leven ( werk, sport, hobby’s). Vooral relevant is het verbeteren van je houding.
  • Bovendien oefenen we ademhalings- en ontspanningstechnieken tijdens de zwangerschap én voor het opvangen van de weeën
  • Ook verduidelijken we de verschillende fasen van de bevalling
  • Tenslotte bespreken we wat belangrijk is tijdens de kraamdagen en na de bevalling

De cursus ‘Fit tijdens de zwangerschap’ is bedoeld voor zwangere vrouwen met of zonder bekken-, bekkenbodem-, en/of rugklachten. Onze lessen vinden plaats in kleine groepen, zodat je ook voldoende individuele aandacht krijgt. Indien extra individuele therapie gewenst is, kan naast de zwangerschapscursus ook individuele Oefentherapie Cesar & Mensendieck gevolgd worden. Deze individuele behandelingen geven wij in onze eigen praktijk: Cesar & Mensendieck therapie Joyce Ruys, Anton Jurgenshuis, Schadewijkstraat 8, in Oss. Je krijgt dan eerst een individuele intake & onderzoek bij een van onze therapeuten.

‘Fit tijdens de zwangerschap’ bestaat uit 8 lessen van 60 minuten: 7 lessen tijdens de zwangerschap en 1 les ongeveer 6 weken na de bevalling. Kosten: €165,-

De groepjes starten vanaf 4 personen.

Vergoeding

De individuele behandelingen worden vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. De groeplessen, mits curatief ook. Deze vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend. Check daarvoor je polis voor de geldende voorwaarden en tarieven.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze praktijk!

Zwanger