Vitaal ouder worden

Leer gezonder bewegen!

Ouder worden gaat vaak gepaard met het verminderen van souplesse, uithoudingsvermogen, evenwicht en soms zelfredzaamheid. Iemand die ouder wordt, is geneigd minder te bewegen omdat de totale energie wat minder wordt of omdat bewegen minder makkelijk gaat dan voorheen. Daarnaast kunnen klachten ontstaan die vaak voorkomen bij ouderen, bijvoorbeeld: reuma, artrose, hart- en vaatproblemen, diabetes (suikerziekte), botontkalking of de ziekte van Parkinson.
Wanneer u minder gaat bewegen, kunnen de klachten toenemen. Of andersom gezegd: wanneer u in beweging blijft, kunt u klachten voorkomen en/of verminderen, zodat u niet in een vicieuze cirkel terecht komt.

Wat kunt u doen bij Cesar & Mensendieck therapie?

Het is van groot belang dat u blijft bewegen.  Wij kunnen u als Oefentherapeut Cesar / Mensendieck daarbij helpen! Want ook al is bewegen erg belangrijk, het is nog belangrijker dat u zich houdt aan uw eigen grenzen. De oefeningen en bewegingsadviezen die wij u geven, worden geïntegreerd in uw dagelijkse activiteiten. Door de adviezen toe te passen, leert u om voldoende en gezond te bewegen, thuis en tijdens hobby’s. Zo blijft u actief en wordt u vitaal ouder! Dit zorgt ervoor dat u uw zelfstandigheid behoudt en de regie over uw eigen leven zo lang mogelijk zelf kunt blijven voeren.

Onze oefentherapie is gericht op het behouden en verbeteren van:

  • Spierkracht
  • Conditie
  • Mobiliteit
  • Evenwichtsgevoel
  • Dagelijkse houdingen en bewegingen
  • Ontspanning
    groepsles dinsdag

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van specifieke klachten, b.v. fibromyalgie en chronische pijn. Kijk voor meer informatie bij specialisaties op onze website.

 

U kunt bij ons terecht voor individuele behandelingen en eventueel ook in groepsverband.

Contact

Bent u geïnteresseerd? Maak direct een afspraak of neem contact met ons op: 0412-450222