Zwangerschap

Een van onze specialisaties is het verhelpen/voorkomen van zwangerschapsgerelateerde klachten: Bekkenpijn /bekkeninstabiliteit, rugklachten, problemen met de ademhaling.
Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Zwangerschapsbegeleiding door een Oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan een belangrijke rol spelen in het bewust worden van je lichaam tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en in de periode na de bevalling. Een Oefentherapeut is dé deskundige op houding- en bewegingsgebied. Zij gaat samen met jou kijken naar een optimale houding en manier van bewegen, zoals het zitten, staan, lopen, opstaan en gaan zitten, bukken en tillen om zo klachten te verhelpen én te voorkomen.

Na de bevalling is je lichaam niet gelijk weer hersteld en daarnaast wordt het lichaam ook vaak een stuk zwaarder belast.
Het accent ligt op het helpen herstellen en versterken van de spieren die het tijdens de zwangerschap en de bevalling zwaar te verduren hebben gehad.
Denk aan de buik-, rug- en bekkenbodemspieren. Dit wordt gecombineerd met houding- en bewegingsadviezen.

Maak direct een afspraak