Hoofdpijn en Spanningsklachten

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Bij de meeste mensen is dit gelukkig van voorbijgaande aard. Soms kan hoofdpijn het dagelijks functioneren sterk negatief beïnvloeden. De hoofdpijn blijft terugkomen of krijgt zelfs een chronisch karakter. Er worden verschillende soorten hoofdpijn onderscheiden, waarvan migraine en (spier)spanningshoofdpijn het meest bekend zijn. (spier)Spanningshoofdpijn is met behulp van een Cesar / Mensendiecktherapeut goed positief te beïnvloeden.
Een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren. Wij kunnen daardoor uit balans raken. Veel en langdurige stress kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken. Wij kunnen u helpen lichaam en geest weer in balans te brengen.

 

Hiervoor hebben wij verschillende soorten therapieën in huis:

Adem- & Ontspanningstherapie

Cesar & Mensendiecktherapie Joyce Ruys geeft adem- en ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn. Dit is een complete methode voor de behandeling van klachten en disfunctioneren als gevolg van spanning. Deze methode gaat uit van het zelfherstellend vermogen van uw lichaam.

Deze therapie is toepasbaar bij: Hyperventilatie, duizeligheid, gevoel van gespannenheid, aanhoudende vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, burn-out, concentratieproblemen.

U krijgt aandachts-, adem- en bewegingsoefeningen aangereikt. De oefeningen en instructies kunnen zowel liggend, zittend als staand zijn. Ze zijn in principe voor iedereen uitvoerbaar en sluiten aan bij de houdingen in het dagelijks leven. Veel oefeningen zijn praktisch toepasbaar in alledaagse situaties.

Maak direct een afspraak

Mindfulness

Wij geven individuele behandelingen Mindfulness. Onze behandelingen zijn gericht op het om leren gaan met stress en drukte. U krijgt bij ons praktische handvatten om in uw drukke leven te integreren.

Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk – let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, met verleden en toekomst.

Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Maak direct een afspraak

Slaaptherapie

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten zijn hier speciaal voor bijgeschoold en leren non-stop verder op basis van recente inzichten en nieuwe wetenschappelijke publicaties.

Uw klachten en slaapproblemen worden benaderd vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden uw onderliggende redenen van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De slaapoefentherapeut helpt u met:

  • Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen.
  • Inzichten hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen
  • Hoge kwaliteit (adem-, visualisatie-, haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon.
  • Cognitief gedragsmatige therapie, gedachtentherapie die u weer positief of neutraal leert denken.
  • Gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “u leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”.

Lees meer over slaapproblemen op onze nieuwspagina.

Maak direct een afspraak

Tai-Chi

Tai Chi wordt tegenwoordig overal ter wereld beoefend vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Tai Chi versterkt en mobiliseert gewrichten en spieren en verbetert de fysieke fitheid en mentale ontspanning

 

Verder zijn wij bijgeschoold in ‘chronische pijn’ en ‘de lichamelijke en oefentherapeutische aanpak bij spanning, stress en burn-out’.

Maak direct een afspraak