Slechte houding

Oefentherapie Cesar & Mensendieck is bedoeld voor mensen die problemen of klachten hebben, veroorzaakt door houdings- en bewegingsafwijkingen, in het dagelijkse leven, thuis, op het werk, bij sport of hobby. U leert zélf uw klachten op te heffen of verminderen en beter hanteren door aan uw houding en beweging te werken. Dit kan natuurlijk ook preventief!
Denk aan:

  • Een holle, scheve of gebogen rug.
  • Klachten / houdingsafwijkingen tijdens de groei.
  • Klachten of verkeerde houding tijdens stage / werk.
  • Erfelijke afwijkingen: scoliose, Scheuermann, Bechterew, hypermobiliteit
Scoliose

Scoliose is een zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Er zijn verschillende soorten scoliose, zoals een niet structurele (of functionele) scoliose en de structurele scoliose. Een structurele scoliose is een scoliose die al vanaf jonge leeftijd aanwezig is waarbij de wervels ten opzichte van elkaar gedraaid staan. Een niet structurele of functionele scoliose ontstaat vaak als gevolg van pijn, beenlengteverschil of door een duidelijke voorkeurshouding. Als de scoliose op jongere leeftijd ontstaat, bestaat de kans op verergering van de verkromming, doordat het skelet nog niet is volgroeid.
Een scoliose heeft de neiging om te verergeren tijdens de groei. Vroegtijdig ontdekken is daarom van groot belang. Op jonge leeftijd is de wervelkolom nog soepel en is correctie van de verkromming beter mogelijk dan op latere leeftijd.

Wij zijn gespecialiseerd in de 3-Dimensionale scoliose behandeling.

Maak direct een afspraak